Прокуратурата разпореди спешни мерки за обезопасяване на полусъборения склад в Пловдив

13:46, 08 мар 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата в Пловдив разпореди района около сградата на полусъборения т склад на ул "Одрин" 8 да бъде обезопасен. Мерките се взимат с оглед опазване живота и здравето на гражданите, както и предотвратяването на извършване на престъпления или други закононарушения, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив.

Разпореждането е на кметът на Община Пловдив и директорът на ОД на МВР Пловдив, до приключване на извършващата се проверка е разпоредено:

Да се обезопаси района около сградата на тютюневия склад и в него да не се допускат граждани или автомобили. В района на самата сграда да не се допуска провеждането на какъвто й да е работен процес, да се изнасят отпадъци и/или други вещи

В случай на неотложност или възникнала опасност за граждани или друго имущество извън сградата, съответния компетентен орган да изготвя писмено становище и/или молба до Окръжна прокуратура Пловдив с подробна мотивировка за обстоятелствата, налагащи предприемането на съответни мерки.

Разпореждането на Окръжна прокуратура Пловдив е връчено на адресатите му за изпълнение.

По рано днес ресорният зам.-кмет на Община Пловдив Димитър Кацарски увери, че около сградата е разчистено, улицата е измита и са поставени огради, възпрепятстващи преминаването на хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама