Прокуратурата проверява законни ли са ремонтите на улици и тротоари в Бургас и областта

13:53, 08 мар 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжните прокуратури в Бургас, Ямбол и Сливен започват проверки, касаещи законосъобразността на местните наредби на общините, с които се въвежда изискване на ремонт на улични и тротоарни настилки. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На основание чл. 145, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт, цитираните окръжни прокуратури са възложили на кметовете на общините в трите области да изпратят заверени копия на всички издадени разрешения за прокопаване или монтажни работи (при наличие на такива).

Проверките ще се извършват във всички общини в Бургаска област - Бургас, Айтос, Карнобат, Камено, Руен, Сунгурларе, Средец, Малко Търново, Царево, Приморско, Созопол, Несебър и Поморие.

Проверката ще се отнася за всички случаи, по които е направено такова искане. Ще се сочи таксата, която е заплатена, както и законовото основание, на което е издадено разрешителното.

След като документите постъпят в Прокуратурата, ще бъде направен анализ за наличие на нарушения.

„Няма конкретен повод за извършването на тези проверки. Просто самите прокурори така са решили“, казаха от пресслужбата на бургаската прокуратура за Topnovini.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама