ВТУ започва нова инициатива "Рано рани"

14:03, 08 мар 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 9-ти март Великотърновският  университет стартира записването на студенти за 1-ви курс, които отговарят на условията. Бъдещите студенти, които не отговарят на заложените условия вече ще могат да запазят място в любима специалност и то ще бъде гарантирано до 2 юли. Ако след тази дата някой се откаже, местата се обявяват за свободни и се попълват с класиране.

От първата възможност могат да се възползват всички кандидати, които имат диплома за средно образование, издадена от 2008 г. насам, или които са положили успешно кандидатстудентски изпит през 2016 г., валиден за специалността. Кандидатите могат да се запишат в каб. 308 на ректората на университета, който работи всеки работен ден от 9,00 до 16,00 ч.

Запазването на място в една любима специалност пък става с подаване на заявление, лична карта и внасяне на такса за обработка на документите от 30,00 лв. Университетът дава гаранции, че мястото на кандидата ще се пази до 2 юли 2016 г. вкл. Ако до тази дата кандидатът не се запише, защото не отговаря на условията за приемане в съответната специалност или защото е променил желанието си, мястото му се обявява за свободно, а внесената такса от 30,00 лв. не се възстановява. Подаването на заявления за запазване на място става всеки работен ден от 9,00 до 16,00 ч. в каб. 101 или 102 на ректората на университета или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ), които се намират в цялата страна.

От запазването на място могат да се възползват всички кандидати, на които им предстои завършване на средното образование през 2016 г. или които са завършили средно образование преди 2008 г. и не са положили успешно необходимия кандидатстудентски изпит през настоящата година.

Записванията и запазването на място ще продължат до попълване на обявените места. Отпуснатите места за запазване са 734 за редовно и 281 за задочно обучение. Това не отменя традиционната кандидат-студентска кампания, като първите изпити от нея са на 19 март (тест по бълг. език) и 20 март (тест по история и изпит по английски език).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама