Дами от 21 до 87 години показаха шофьорски умения на Осмомартенско рали в Добрич

14:32, 08 мар 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десет сами на възраст от 21 до 87 години участваха в провелото се днес в Добрич за 12-а поредна година Осмомартенско рали. По традиция, то бе организирано от автомобилен спортен клуб "Добрич", СБА - Добрич, и Община Добрич.

Надпреварата, в която дамите показаха, че по нищо не отстъпват на мъжете в майсторското управление на автомобил, протече в три етапа. Всяка жена зад волана имаше и навигатор.

Адреналинът на състезатели и публика се покачи максимално в третия етап - сицилианско преследване. Дамите демонстрираха завидни умения по майсторско кормуване, като тази година нямаше нито веднъж съборено или пропуснато препятствие по трасето.

Първо място след оспорваната битка спечели Николета Иванова с автомобил "Форд". Неин навигатор бе кметът на Добрич Йордан Йорданов, който сподели, че също има състезателен дух и надпреварата много му допада.

Най-атрактивният състезател бе 87-годишната Станка Василева. Тя е шофьор от 60 години и автомобилът „Опел Корса“, с който участва в надпреварата, е осмата й кола. Тя не се явява за първи път на такова състезание. Била е състезател и има над 110 награди, като е участвали в автомобилни състезания в Унгария, Полша и Румъния. Участвала е и в първото Осмомартенско рали в Добрич през 1976 г., когато е спечелила златен медал, изпратен от кабинета на тогавашния държавен ръководител Тодор Живков.

Станка бе отличена с плакет и грамота за най-атрактивен състезател. Такива получи и най-младата участничка Елена Димитрова, която за втора година участва в надпреварата с личния си "Фиат Барчета". Кметът Йордан Йорданов получи грамота за най-атрактивен навигатор. Класираните на първите три места получиха и подаръчен ваучер за полет над Добруджа с делтапланер и сувенири от представителя на "Пежо" в Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама