Кметът Портних обеща пълна промяна на района около Кукления театър

14:54, 08 мар 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази година предстои пълна промяна на пространството около Кукления театър във Варна. Това съобщи кметът Иван Портних при откриването на реновираната покривна конструкция на театъра, който стана обект на вандалска кражба в края на миналата година. Той допълни, че след проведен конкурс вече е избран проект за облагородяване на тази част на града и свързването й с пешеходния ринг.

„Всичко това се прави в контекста на 2017 г., когато Варна ще бъде Европейска младежка столица, защото Кукленият театър е едно специално място, където нашите деца за пръв път влизат в магичния свят на изкуството. Това е мястото, което създава интелигентна и подготвена публика на нашия фестивален град“, каза кметът.

Той благодари на дарителите, помогнали за ремонта на покрива –  Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис“, Христо Димитров, изпълнителен директор на „Планекс холдинг“, както и на Недялко Неделчев, почетен консул на Германия и Франция във Варна. На тържеството присъства и областният управител Стоян Пасев.

„Навръх Коледа, вместо Коледно вълшебство, коледно посегателство сполетя царството на приказките във Варна. Ние, актьорите, сме емоционални хора и когато чувстваме благодарност, я чувстваме с цялото си сърце. Ние вярваме в доброто и сме по детски наивни. Затова тази кражба ни остави без думи! От Световната куклена организация ни предложиха помощ, но ние вече имахме подкрепа на местно ниво“, сподели  директорът на театъра Вера Стойкова и благодари на дарителите и общината за помощта и доброто сътрудничество. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама