Раздават безплатни книжки за правата на пациента

15:00, 08 мар 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 000 книжки с информация как да ползваме медицинска помощ, заплатена от здравната каса ще бъдат раздадени в рамките на Националната кампания за пациентски политики. Това каза на пресконференция днес в Шумен зам.-председателката на най-голямата пациентска организация у нас конфедерация „ Защита на здравето” Диана Хаджиангелова.

Кампанията е финансирана от Норвежкия грантов механизъм, отпуснати са 40 000 евро. Проектът ще се изпълнява 10 месеца, стартирал е през август миналата година.

В рамките на кампанията , в 28 града в страната се провежда анкетно проучване за нуждата от самостоятелен закон за правата на пациента.  Засега резултатите сочат подкрепа на идеята за нова нормативна уредба.

Спopeд пpeдceдaтeля нa Кoнфeдepaциятa Пeткo Кeнaнoв, ceгa зaщитaтa нa ocнoвнитe пpaвa нa пaциeнтитe ca paзхвъpляни в някoлкo здpaвни зaкoнa, a тoвa зaтpyднявa дocтъпa дo здpaвни гpижи.

„ Настояваме здравната система да си стъпи на краката и изработеният текст за Закон за пациента да влезе най-после в Народното събрание”, допълни Кенанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама