Румен Петков: Кунева показва как не трябва да се прави, Захариева е диалогична

15:04, 08 мар 16 / Политика 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
АБВ ще подкрепи новостите в Закона за борба с корупцията, които ще бъдат предложени на първо четене. Очаква се от партията да направят и допълнителни предложения между първо и второ четене. Това обяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция.

Той направи анализ на поведението на вицепремиера и образователен министър Меглена Кунева и подхода на правосъдния министър Екатерина Захариева.

„Кунева всеки ден показва как не трябва да се прави, докато Захариева показва един видим стремеж за диалог - не просто за търсене, а за намиране на ефективни решения по съдебна реформа, отговаряща на интересите на българските граждани“, заяви Петков.

Той допълни, че всички в партията са много доволни, че предложените от тях промени в антикорупционния закон са взети под внимание и повечето са вписани в законопроекта. По думите му лидерът на ДСБ Радан Кънев прави всичко възможно да разбие държавността.

„Ако премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ се поддават на рекета на Радан Кънев, те стават съучастници в цялото това нещо. Впечатлява ентусиазмът на Радан Кънев да е един от борците срещу корупцията в България. Той не участва в раздаването на коматите. Вярно е, че коматите са за по-обикновените хора, а той си търси бялата погача“, каза още Петков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама