СЕМ: Следваме закона и дневния ред на сектора

15:43, 08 мар 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка със създалия се обществен интерес към работата на регулатора, членовете на Съвета за електронни медии излязоха с официално съобщение на сайта на институцията. Чрез него те заявяват, че в изпълнение на своите задължения се ръководят единствено и само от Закона за радиото и телевизията (ЗРТ).

Повод за позицията им е днешното отлагане на гласуването на оставката на председателя на СЕМ Георги Лозанов. Това се случва за втори път, след като миналата седмица липсата на един от членовете на регулатора спъна процедурата.

"Убедени сме, че устойчивостта на демократичния процес в страната се обуславя от върховенството на закона, прилаган в и от институциите извън личните пристрастия. Задължение на независимия регулатор е еднаквото третиране на всички създатели на медийно съдържание. В този смисъл, предпоставянето на виновно поведение като основание да се откаже административна услуга не произтича от ЗРТ", пишат членовете на СЕМ.

Според тях работата на Съвета за електронни медии няма да бъде възпрепятствана от случващото се. Стоим на принципите на правовата държава, залегнали в Конституцията на Република България, завършват членовете на регулатора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама