Свидетели по делото на Гриша Ганчев го разпознават от телевизора

15:47, 08 мар 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свидетели, за които не стана ясно какво правят в съдебната зала, – така протече днешното поредно заседание по делото срещу Гриша Ганчев, съобщава Клуб Z.

След като прокуратурата предложи да бъдат заличени петима свидетели, днес на скамейката застанаха двама, други трима не се явиха.

Георги Сакалийски, безработен от София, разказа, че бил "нещо като управител" на фирма, която познати го накарали да регистрира на свое име през 2011 г. Понеже нямало с какво да се прехранва, за тази работа му давали от време на време събота и неделя по 50-60 или 20 лв... Не познавал никого, освен „счетоводителя Ивайло, който движел всичко“, който обаче не е сред призованите. Дори дружеството не търгувало със захар, а със студен чай и кроасани.

Любопитно е, че още на досъдебното производство Сакалийски е заявил, че фирмата на негово име никога не е имала бизнес отношения с дружествата, за които става въпрос в делото, коментира изданието. Какво изобщо прави в списъка със свидетели, попита се адвокат Дончева.

На въпрос познава ли някого в залата заяви: „Само г-н Ганчев“, като уточни, че е фен на „Лудогорец“. „Е, това не трябваше да го казваш“, пошегува се Ганчев.

Петър Петров от Девин пък каза, че през 2012 г. е правил няколко курса от Бургаския захарен завод до "Пловдив или Пазарджик", но не помни нищо повече. От всички фирми, посочени в обвинителния акт, той чувал името само на едната.

На въпрос - познава ли някой от залата, той се обърна и заяви: "Само от телевизора", по адрес на Татяна Дончева.

По делото за т.нар. захарна афера Гриша Ганчев, синът му и още осем души са обвинени за укриване на ДДС при сделки със захар. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама