13 151 декларации са подадени в ТСБ-Северозапад до момента

15:50, 08 мар 16 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13 151 декларации от област Плевен са подадени в Териториално статистическо бюро – Северозапад към 8 март. Това съобщи началникът на отдел „Статистически изследвания“ Пламен Петков пред журналисти днес.

Експертът уточни, че 11 252 са подадени чрез интернет, а 1 899 на хартиен носител. Само в отдел „Статистически изследвания“ до момента са обработени 854 формуляра на хартиен носител.

Най-честият проблем пред служителите на ТСБ – Северозапад е попълването на неточна информация, допълни Пламен Петков. Редовно собствениците на фирми не вписват коректно два от показателите: полето за вид дейност и кодовете по Класификация на икономическите дейности, както и телефоните за връзка.

„А това, рано или късно, рефлектира върху тях самите. Защото ако кандидатстват по обществени поръчки или европроекти например, един от необходимите документи се издава от нас. При наличие на неточност данните трябва да се коригират, което е доста тежка процедура и започва ходене по мъките за всички страни. Приканваме хората да въвеждат коректна информация и актуален телефонен номер, за да сме в състояние да коригираме евентуални пропуски навреме“, коментира началникът на отдел „Статистически изследвания“.

Официалния документ за Класификация на икономическите дейности (КИД-2008) с кодовете може да изтеглите от сайта на НСИ тук 

Пламен Петков за пореден път призова декларациите към НАП и НСИ да се подават по електронен път:

"Както сме казвали и преди, тази възможност изключително много улеснява процедурата: избягва се чакането на опашки, може да се извърши по всяко време на денонощието. ТСБ – Плевен е в постоянна връзка с колегите от бюрото на НАП. Използвам случая да им благодаря за отличната съвместна работа и тяхната отзивчивост“

При въпроси или затруднения във връзка с декларациите, представителите на бизнеса могат да потърсят помощ на място в офиса на ТСБ – Плевен или чрез телефони:

Пламен Петков - 064/890 415 Ататанска Ганчева – 064/890 419 Павлина Спасова – 064/890 426 Димитра Лазос – 064/890 433 Елка Ангелова – 064/890 418 Емилия Тодорова – 064/890 416

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама