Потвърдиха ареста на грабители, нападнали старица в дома й

16:13, 08 мар 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на Иван Колев и на Иво Димитров, разследвани за грабеж, извършен в съучастие. Според обвинението през нощта на 11 февруари тази година двамата млади мъже нахлули в дома на възрастна жена в добричкото село Дончево с намерението да откраднат вещи и пари. Неочаквано за тях обаче старицата не само си била у дома, но и започнала да ги налага. Тогава двамата сломили съпротивата й и успели да задигнат 300 лв., два мобилни телефона и други вещи.

С определение на Добричкия окръжен съд 25-годишният Иван е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от 19 февруари, а 22-годишният Иво – от 23 февруари. Иван не работи, няма законен източник на доходи и е многократно осъждан. Грабежът бил извършен няколко месеца след поредното му излизане от затвора.

Иво, който има чисто съдебно минало, пък се укрил след грабежа. Бил обявен за общо държавно издирване и едва тогава изправен пред съда. Заради всичко това Апелативният съд ги остави в ареста. Определението му не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама