Белгийци канят Пловдив на двудневен фестивал за пешеходци

16:51, 08 мар 16 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Белгийци поканиха Пловдив да се включи в двудневен фестивал за пешеходци. Това стана ясно по време на среща между кмета на Пловдив Иван Тотев и белгийска делегация от Бланкенберге.

Фестивалът се организира за 47-и път и ще се проведе през май в 20-хилядното белгийско градче. В него се включват близо 10 хил. участници от 31 държави, които имат възможност да избират измежду четири пътеки от по 6 км, сред които има и предвидени за деца, съобщи президентът на Международния фестивал за пешеходци Вера де Вахнаер.

Г-жа Де Вахнаер, кметът на белгийския град Бланкенберге Патрик Де Клерк и зам-кметът Катрин Ван Ръсел са част от официална белгийска делегация, която е на тридневно посещение в България.

Бланкенберге е истинска туристическа атракция. Известен е както с уникални морски кейове, места и алеи за почивка, природни паркове с изкуствени езера в непосредствена близост. Оказва се, че в белгийския град има и доста места за развлечение и за деца, като малък колодрум, картинг писта, морски център с аквариум и терариум, които обаче са резултат от частна инвестиция и поддръжка, поясни кметът Патрик де Клерк.

Едни от най-големите събития на града са фолклорният карнавал и парадът на цветята, в който участват предимно жителите на селището.

Официалната делегация научи от кмета Иван Тотев интересни подробности за историята Пловдив, както и за развитието на Града под тепетата в момента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама