БСП поиска от президента КСНС за демографската политика

16:55, 08 мар 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП са поискали на срещата с президента Росен Плевнелиев  Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) да се събере за демографската политика, съобщи лидерът на партията Михаил Миков.

Срещата е част от месеца на политическите консултации при държавния глава.

„Имахме интересен разговор с президента в рамките на политическите консултации. Една тема се очерта като водеща за нас – демографската криза, която все повече се задълбочава тази година“, обясни Миков.

Той каза още, че тенденцията е „убийствена за българската нация и за нейната перспектива, а дори не става дума за дългосрочна перспектива“.

От БСП искат ясни мерки, като увеличаване ан помощите за отглеждане на дете.

„Споделихме притеснения, свързани с провеждането на дясната политика очевидно от страна на правителството. Смятаме, че стабилността на управляващата конструкция се крепи на аритметика, а не на изпълнение на предизборни ангажименти и на някакви политически ангажименти от страна на партиите, които участват в управлението“, заяви още Миков.

Той прогнозира, че през годината ще наблюдаваме все повече случаи, в които аритметиката и събирането на гласове ще замества политиката. „Това вещае нестабилност в тези времена за България“, заключи лидерът на БСП.  

Борбата с бедността, намаляването на неравенството в обществото и социалното включване трябва да бъдат във фокуса на дългосрочната програма за развитие на България до 2030 г. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама