Оперират русенец, пострадал при тежка катастрофа в Плевенско

17:12, 08 мар 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сложна ортопедична операция предстои да бъде направена на един от пострадалите в катастрофата на 6 март русенци, съобщиха за Topnovini.bg родници на семейството. Операцията е насрочена за понеделник, 14 март, след което може да се наложи кръвопреливане и кампания по кръводаряване, коментираха още близките.

Операцията е планирана да се извърши в плевенската болница УМБАЛ "Д-р Георги Странски" от водещ хирург, а при благоприятен развой на събитията пострадалият ще е напълно възстановен до по-малко от година, са уверили специалисти.

Припомняме, че тежката катастрофа стана около 8:00 часа на 6 март, на главен път Русе – София, при движение в посока Плевен. Тогава 39-годишен водач от Стара Загора застига и блъска отзад движещия се пред него автомобил, в който пътува семейство от Русенско.

Ударът изхвърля предната кола от пътното платно и тя се блъска в дърво. Вследствие на удара, 9-годишно момче и 29-годишна жена са с мозъчен кръвоизлив, а друго момче на 12-години е било с опасност за живота, но в последствие стабилизирано. Шофьорът на ударената кола е с фрактури на крака и увреден бял дроб.

Впоследствие е станало ясно, че семейството е пътувало към Плевен, където децата е трябвало да вземат участие в първото издание на Шотокан турнира по карате „Купа Плевен“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама