Въпреки Борисов, управляващите ще изберат шеф на КЗК

20:11, 08 мар 16 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партиите подкрепящи правителството ще изберат нов шеф на КЗК, въпреки заръката на премиера Бойко Борисов процедурата да бъде спряна. Повод за искането на лидера на ГЕРБ бяха изказвания на председателя на ДСБ Радан Кънев, че изборът е опорочен и реално няма да има промени в работата на антимонополната комисия.

"Всичко, което е свързано с процедурата по избор на състав на КЗК е изпълнено", заяви председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов на извънреден брифинг, цитиран от "Фокус". Според него от партията му ще се съобразят с останалите формации в мнозинството. "Всеки един е имал правото да направи съответните предложения по процедурните правила, които са гласувани в пленарна зала. Когато те бяха гласувани, имаше направено предложение от гражданския съвет на Реформаторския блок, беше поискана почивка, след което подкрепихме предложенията, които бяха възприети от Гражданския съвет. Така че в тази посока парламентът продължава дейността си по съответния ред", заяви още Цветанов.

"Всякакви забележки за процедурата за избор на състав на КЗК са можели да бъда правени в залата миналата седмица, сега да се коментира е след дъжд качулка", смята лидерът на СДС и икономически министър Божидар Лукарски.

Съпредседателят на групата на Реформаторския блок Найден Зеленогорски (ДБГ) смята, че процедурата е минала в пълно съответствие с всички изисквания на правилника и на съответното решение на Народното събрание

"Ако някой твърди, че има опорочаване на процедурата за избор на нов състав на КЗК, да каже в какво е опорочена", посочи съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

В сряда депутатите ще изслушат кандидатите за антимонополната комисия. Те са Росен Желязков (ГЕРБ), Георгица Стоянова (ГЕРБ), Анна Георгиева (БСП), Кирил Добрев (БСП), Пламен Киров (ДПС), Красимир Витанов (Реформаторски блок), Стамен Гърбелов (БДЦ), Калинка Павлова (БДЦ), Николай Илиев (АБВ), Димитър Кюмюрджиев (АБВ) и Кирил Дойчинов (номиниран от отцепилия се от ДПС Муса Палев).

Комисията се състои от седем членове, в които влизат председател, заместник и петима редови членове. Фаворит за председател е Росен Желязков, който беше главен секретар на Министерския съвет по времето на първия кабинет на Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама