Заради евентуалeн бежански натиск: Кметът на Петрич се срещна със собственици на хотели

21:57, 08 мар 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Петрич Димитър Бръчков се срещна със собственици на хотели и къщи за гости в града и селата около него. Градоначалникът обсъди с тях възможностите за настаняване на жандармеристите, военните и полицаите, които ще бъдат командировани в региона, ако блокираните на гръцко-македонската граница започнат да влизат в България.

По време на съвместното учение "Граница 2016" стана ясно, че ако това се случи, около 400 души ще бъдат дислоцирани на територията на общината. 

"Исках да уточним заедно пропорционалното разпределение за настаняване на тези служители, при възникнала необходимост, така че да се усети прекият икономически ефект в този отрасъл", обясни градоначалникът Димитър Бръчков и допълни, че е запознал хотелиерите с условията на държавата за настаняване на командированите, Информирал ги  и за това каква сума е отпусната за командировката. 

Кметът коментира, че при евентуално командироване на полицаи, военни и жандармеристи ще се обезпечи обществения ред в региона, а сигурността на местното население ще е гарантирана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама