Здравеопазване ще има и за бедните въпреки дясното управление, убеден е Миков

23:53, 08 мар 16 / Политика 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българите могат да са спокойни, че въпреки гласовете на управляващите десни, няма да бъдат разделени на социално значими и социално незначими и ще има здравеопазване и за бедните.

Това написа във "Фейсбук" лидерът на БСП Михаил Миков по повод новината, че Конституционният съд е отменил като противоконституционно разделянето на здравните пакети на "основни" и "допълнителни".

По думите му това е било една от най-антихуманните страни на поредицата десни мерки в здравеопазването, които са претендирали да бъдат "реформа".

Според лидера на БСП сега остават открити няколко въпроса - какво остана от т. нар. "реформа в здравеопазването" и къде е бил президентът Плевнелиев, когато от левицата са го призовали да наложи вето върху обявените за противоконституционни текстове.

"Как ще оправдае присъствието си в правителството министър, оцелял единствено по силата на аритметиката и в името на властта, а не заради политически, професионални и етичните аргументи? Защото, ако проваленият министър Москов е министър и утре, то остава въпросът дали правителството въобще иска и може да подобри нещо в здравеопазването?", пита още Михаил Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама