Формация "Куклици" отбелязва юбилей с голям концерт

07:09, 09 мар 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Популярната Формация за автентичен фолклор "Куклици", към Общинския детски комплекс - Пловдив, ще отбележи своя 15-годишен юбилей от създаването си с голям концерт спектакъл. Честването ще се проведе на 10 март в хотел "Рамада - Тримонциум" в Пловдив, съобщават  организаторите.

Спектакълът е под наслов "Пеем за България" и в него са включени оригинални изпълнения, прекрасни български народни песни, изпети уникално от талантливите деца, както и голямо разнообразие от автентични фолклорни мотиви. Събитието ще събере общественици, управници, самодейци и културни дейци.

Концертът ще бъде подкрепен и от танцовите изпълнения на приятелите и добри партньори на "Куклици" - Фолклорен танцов ансамбъл "Иглика" с главен художествен ръководител и хореоргаф Венцислава Еленска и Балет "Ера", с хореограф Кремена Шопова.

Формацията за автентичен фолклор "Куклици" e своеобразна форма за обучение на деца с изявен интерес към българските народни песни. В състава участват деца от различна възраст, момичета и момчета от 7 до 15 години. Много от тях нямат специална музикална подготовка, но имат желание да усетят магията на българската народна песен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама