Започва прием на документи в Тракийския университет в Стара Загора

07:09, 09 мар 16 25 697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прием на документи за предварителните кандидатстудентски изпити в Тракийския университет в Стара Загора започва днес, съобщи зам.-ректорът по учебната дейност проф. Гюрга Михайлова.

Първият изпит ще се проведе на 26 март, а редовната сесия стартира на 6 юни.  Ще започне да действа и електронен портал за прием на документи.

За всички 30 специалности в Университета , с изключение на „Хуманна медицина” ,  ще важат и оценките от матурите.  По този начин се дава възможност на студентите да постигнат най-добрия за тях резултат в кампанията.

От Университета са предложили приемът т.г. да бъде за  1711 души, със 107 повече от м.г.  През новата учебна 2016/2017 година се открива и нова специалност "Педагогика на обучението по информационни технологии", където ще бъдат приети 30 студенти.

„Не се предвижда промяна на таксите за обучение за новата учебна година, с изключение на педагогическите специалности, където тя е  20 лева повече”, информира още проф. Михайлова. Годишните такси за обучение са  от 460 лв. за икономическите  специалности до 950 лв. за хуманна медицина.  Запазват се и таксите за кандидатстудентските изпити – 30 лева за първи и 25 лева за втори изпит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама