Крадец беше "осъден" от ученици в Попово

07:11, 09 мар 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдебен процес срещу неизвестен извършител на кражба организираха ученици от Попово. Практическото занятие всъщност беше открит урок по литература и се базираше на  повестта „Шинел“ на Гогол.

Инициативата е част от плана за квалификационната дейност на учителите по български език и литература в Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“. Урокът бе проведен от старши учител Таня Атанасова и 10 Б клас в присъствието на експерти  от регионалния инспекторат по образованието, директора на гимназията и преподаватели от цялата област Търговище.

Учениците влязоха в роля и под формата на симулация на съдебен процес показаха своите умения за интерпретация на текст и формиране на гражданска позиция.

"След края на съдебния процес бе проведено обсъждане на урока, в хода на което се потвърди мнението, че интерактивното провеждане на уроците по български език и литература е важна част от формирането на така необходимата за съвременното общество функционална грамотност", споделиха от училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама