РИО-Плевен организира конференция по предучилищно възпитание

07:43, 09 мар 16 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният инспекторат по образованието в Плевен организира ежегодната конференция по предучилищно възпитание Областна конференция по предучилищно образование „Детската градина – вълшебният свят на децата”.

Конференцията съдейства за утвърждаване на предучилищното образование в Плевенска област като важна и съществена част от областната образователна система, осигурява условия и предоставя възможности за популяризиране на добрия педагогически опит и творческите успехи на учителите, осъществяващи предучилищното възпитание и подготовката на децата за училище като непрекъснат процес на приемственост, развитие и растеж на детската личност и на професионалните компетентности на педагогическите специалисти.

В духа на традиционното пратньорство и сътрудничество между институциите за участие в конференцията са поканени директори и учители от детските градини и училища с подготвителни групи в Плевенска област, които са заявили писмено участие с доклад или като слушатели, студенти и преподаватели от Педагогически колеж – Плевен към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, образователни специалисти и експерти, гости.

Конференцията ще протече в три работни модула.

1. Открити практики и наблюдения на педагогически ситуации в детски градини от гр. Плевен.

2. Секционни заседания за презентиране на заявените доклади и дискусия по актуални образователни проблеми.

3. Заключителното заседание е с начален час 13.00 ч. до 14.00 ч. в Регионален исторически музей – Плевен, зала в отдел „Природа”, в рамките на което ще бъдат обобщени резултатите от секционните заседания, а участниците с доклади в конференцията ще бъдат отличени с грамоти от г-жа Албена Тотева - Началник на Регионален инспекторат по образованието – Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама