Арестуваха двама автоджамбази, отнели със сила „Мазда“ на бургазлия

09:42, 09 мар 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи от Пето Районно управление са задържали автокрадци, които са отнели лек автомобил „Мазда MX 3“, с габровска регистрация, ползван от 25-годишен бургазлия, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Кражбата е извършена на 5 март вечерта между 23.00 ч. и 23.50 ч. в района до бл. 23 в к-с „Зорница“. Бандитите използвали сила и заплаха спрямо собственика на возилото. Малко по-късно автомобилът е открит изоставен срещу бл. 71 в същия комплекс.

След предприето разследване от страна на полицията двамата автоджамбази са разкрити – това са криминално проявените и осъждани С. Г. на 24 години и П. К. на 19 години, и двамата от Бургас. Тъй като младежите не са установени на постоянните си адреси, са обявени за местно издирване, и впоследствие са открити в апартамент в бл. 6 в к-с „Зорница“.

На 8 март С. Г. и П. К. са привлечени като обвиняеми и с постановление на Бургаската районна прокуратура са задържани за срок до 72 ч.

По време на разследването станало ясно, че двамата младежи са извършители и на кражба на парична сума, собственост на 19-годишен бургазлия, осъществена на 1 март в района пред бл. 18 в к-с „Зорница“. От допълнителните полицейски действия е констатирано, че спрямо П. К. има образувани досъдебни производства за грабеж, две кражби и нарушение на съдебна заповед.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на С. Г. и П. К. продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама