"Ловецът на бежанци" Динко: Скочиха да ме бият, искаха да ме ръгат

09:46, 09 мар 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бежанците скочиха да ме бият, искаха да ме ръгат. Карам си ATV-то и той изскача от храстите. Върнах се и той с нещо остро се затича към мен. Никой не съм нападал преди той да ми посегне. Не съм отишал в гората да се срещам с бежанци. По принцип съм много зает и нямам време да се занимавам с бежанци. Правилното е да се защитя. Не съм натръшквал никой по земята, казах им да легнат, докато дойдат полицаите.

Така се защити Динко Вълев в ефира на бТВ, заради който преди два дни Българския хелзинкски комитет (БХК) сезира прокуратурата.

"Изведнъж един човек изскочи пред мен, аз го заобиколих и слязох. Той се засили отгоре ми. Ударих го и той падна на земята, започна да вика - Аллах, маллах. Беше облечен с едни скъсани обувки, яке и една раница на гърба", обясни Динко Вълев.

Политическият медиен съветник Нидал Алгафари също участваше в разговора и посочи, че не така трябва да се отнасяме към мигрантите. "Не са имали пирони, ками, калашници. Според мен не казвате цялата истина. Пребихте един човечец. Историята ми изглежда като на Чък Норис. Това, че те са бежанци и са нарушили границата и е незаконно, има си власт", обясни Алгафари.

Адвокатът Николай Хаджигенов определи думите на Динко, като посочи, че се съдържат много признания за нарушения на закона. Според него той ще си получи заслуженото. „Всичко, което говорите в студиото, може да се използва в съда. Има куп нарушения на закона от ваша страна, така че не се правете на герой”, заяви адвокатът.

От своя страна Динко коментира, че явно юристът е решил да си вдига имиджа, след като дошъл в студиото да коментира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама