Турнир по водна топка за ветерани ще се проведе в „Меден рудник“

10:37, 09 мар 16 / Спорт 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази година новият басейн в к-с „Мeден рудник“ в Бургас ще бъде домакин на Ветеранския турнир по водна топка „Александър Панговски-Шуната“, съобщиха организаторите.

Турнирът ще се проведе за втора поредна година. За времето от 11-и до 13-и март в него ще премерят сили общо 7 отбора – 5 мъжки и два, съставени от жени - ветеранки от Варна и София. Ще има и международно участие – в надпреварата се включват и румънците от „ЛДБ“.

Събитието е от календара на Българска федерация по водна топка и се организира от Клуб по водни спортове „Бургас“ със съдействието на Община Бургас.

Минималната възраст на състезателите е 39 години. Всички участници са бивши и настоящи треньори, съдии и състезатели по водна топка.

Миналата година турнирът беше спечелен от сборен отбор от ветерани  от Бургас и Русе. Тази година домакините ще участват самостоятелно.

Състезанието е в памет на дългогодишния състезател, треньор и бивш член на УС на СКВТ "Черноморец" Александър Панговски-Шуната, един от основателите на професионалната водна топка в Бургас през 90-те години. Легендата в родната водна топка ни напусна през юни 2010 г.

Входът за спортната проява е свободен.

Вижте програмата за турнира в прикачения файл!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама