Божидар Димитров обвини Меркел в лицемерие и й даде военни самолети

11:20, 09 мар 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров роди нова революционна идея. В “открито писмо” той обвини немския канцлер Ангела Меркел в лицемерие заради решенията на срещата ЕС - Турция. И й предложи двата военни “Спартан”-а (американски военнотранспортен самолет на въоръжение в Българската армия - бел. ред.), за да превозва бежанци от Турция до Германия.

“В проектоспоразумението с Турция предвиждате да приемете само сирийците, т.е. квалифицирате само тях като „бежанци”. Г-жо Меркел, да оставим настрана лицемерието. Война или мащабни военни действия се водят и в Ирак, и в Афганистан. Оттам също бягат хора от въпросните военни действия.     Признайте и на тях същия статут, т.е. определете ги като „бежанци” и ги приемайте в Германия като сирийците”, пише Божидар Димитров.

Той обяснява още на Меркел, че бил останал с впечатлението, че “статут на “бежанец” и свободен път до Германия ще иамт само хора, добрали се до Гърция или до България”.

“Защо, г-жо Меркел, тези нещастни хора трябва да се измъчват с гумени лодки през Егейско море, през странджанските джунгли или през блатата в устието на     Марица? Знаете, че хиляди се давят, други (особено децата) се разболяват”, разяснява той.

И предлага по-добър начин за превозване на бежанците - подборът им да се извършва пряко в лагерите в Турция покрай сирийската граница и оттам избраните да бъде превозвани то най-близкото летище директно до Германия.

“Няма да струва много. Има толкова нискотарифни компании. Таман да спечелят     някое евро”, обяснява Димитров.

И предлага: “Може да се използва и военната транспортна авиация. Дори и България може да помогне – имаме два „Спартан”-а”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама