Готвят оценка за продажба на тролейбусните жици в Пловдив

13:17, 09 мар 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Независим оценител изготвя оценка за продажба на контактната тролейбусна мрежа в Пловдив, съобщи за Пловдив Topnovini.bg шефът на дирекция "Правно-нормативно обслужване" Илиан Иванов.

На събрание на кредиторите на "Градски транспорт" в началото на февруари е взето решение да се пристъпи към продажба на демонтираната след падане контактна мрежа за тролейбуси. В момена жиците се намират в база на Община Пловдив. Решението за продажба касае и подземната кабелна мрежа на бул. "Васил Априлов", където тече цялостна реконструкция.

Решението на събранието обаче е обжалвано от собственика на обявената в несъстоятелност фирма "Градски транспорт" Ангел Батаклиев и трябва да се изчака да се произнесе съдът, преди да се пристъпи към продажбата.

Съгласно предходно решение на събранието на кредиторите, което обаче не е обжалвано, продажбата на имуществото на "Градски транспорт" ще става след оценка като обособени части или в цялост. Затова и в момента тече оценка на цялата надземна и подземна контактна мрежа. "Община Пловдив оказва цялото необходимо съдействие на синдика, с всички изходни данни, с които разполага по отношение на трасетата и дължината им, за да може колкото е възможно по-бързо да се направи оценката", уточни Иванов.

След изготвянето на оценката тя ще бъде внесена в съда за одобрение, както и самата продажба. Намерението е този, който се яви като купувач и спечели търга, за своя сметка да осъществи и планираното сваляне на цялата тролейбусна мрежа. Съгласно приватизационния договор от 2007 г. и информационния меморандум към него мрежата в града е с обща дължина 260 километра.

Жиците на тролейбусния транспорт стоят неизползвани от години и се амортизират с всеки изминал ден. Откакто тролейбусният транспорт бе спрян, няколко тежки инцидента с падане на контактната мрежа се случиха в града. Един от тях дори завърши със смъртта на жена, а при други имаше ранени хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама