Вдигнаха минималните тарифи на такситата

14:26, 09 мар 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Такситата във Варна ще возят за не по-малко от 75 ст./км през деня и 85 ст./км в тъмната част от денонощието. Общинският съвет прие предложението на транспортната комисия за увеличаване на минималната тарифа на таксиметровите превози в града с най-ниски цени на горивата. Така фирмите, привличащи клиенти с оферти от 60 ст. за километър пробег, ще се окажат нарушители. Максималните цени остават без промяна – 2 лв. за километър пробег през деня и 3 лв. през нощта.

Нито съветниците, нито присъстващите на днешното заседание на местния парламент таксиметрови шофьори възприеха призива на съветника Григор Григоров от „Реформатори и патриоти“ Общинският съвет да не се намесва в конкуренцията между превозвачите. Бурен протест срещна идеята му минималната цена за превоз да се смъкне с още 10 стотинки от досегашните 60 ст./км  и да се остави пазарът да регулира нещата.

Според председателя на Независимия транспортен синдикат „Авто 94“ Димчо Иванов реалната себестойност на услугата е много по-висока от определения минимум. Освен от цената на горивата тя се формира от разходите за поддръжка на автомобилите, данъци, осигуровки и др., аргументира се той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама