Върнаха в ДПС четиримата изключени от партията в Шумен

14:50, 09 мар 16 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централното оперативно бюро на ДПС е отменило решението на Общинския съвет на партията в Шумен за изключването на четирима от членовете й, съобщи съпредседателят на ДПС Четин Казак.

Бившият заместник-кмет на Шумен Седат Кадир, бившият заместник-министър на екологията Дин Онбаши, екслидерът на ДПС в Шумен Гюнай Тефиков и председателката на женското движение на партията Емине Осман бяха изключени от ДПС за срок от 1 година по член от Устава на партията.

Веднага след това четиримата обявиха, че ще обжалват решението, а Централното оперативно бюро на партията е заседавало по казуса и го е отменило.

„ Направихме това с два аргумента – първият е правно-процесуален. Тъй като четиримата са и членове на Областния съвет на ДПС-Шумен, те могат да бъдат санкционирани само от областния съвет или по-висшестоящ орган. В този смисъл общинският съвет на ДПС не е компетентен да ги изключва”, заяви Казак.

Като втори аргумент той посочи, че основанията за изключването на четиримата шуменци не са такива, че да се предприема най-тежката санкция, а именно отстраняването им от редиците на партията. Обвиненията са, че са не са присъствали на общинската конференция на ДПС в Шумен, бойкотирали форума и агитирали и други делегати да не участват.

„Така и не сме получили официален протокол от общинската конференция”, допълни Казак. Според него става въпрос за междуличностни отношения, които са се изострили в последните няколко месеца.

 „Аз съм убеден, че след областната конференция в края на март, нещата в Шумен ще се успокоят и организацията на ДПС ще бъде така единна, както е била”, допълни Казак. Той уточни, че до края на деня централното ръководство на партията ще изпрати решението си в писмен вид до общинския съвет в Шумен.

„Нямам официален документ по казуса пък и не съм страна по него”, коментира общинският лидер на Движението за права и свободи Азис Садула. По думите му, „изключените колеги могат да подадат жалба до контролно-ревизионната комисия, която следи за работата на общинския съвет”.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама