2 000 лева глоба за шофьор, предизвикал ПТП в опит да прегази фазан

14:54, 09 мар 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 2 000 лева глоба Русенският районен съд наказа мъж, предизвикал катастрофа, при която са пострадали пътници в колата, която управлявал.

През октомври 2014 г. той, заедно със сина си и още двама познати, всички от Щръклево, отишли да брулят орехи в Пиргово. На връщане минали през Красен и в района на кръстовището за Щръклево, шофьорът видял фазан до платното.

Той решил да блъсне птицата и да я прибере. Маневрите му обаче – първо рязко на дясно, а после в ляво, не само че не довели до търсения резултат, но нарушили устойчивото движение на автомобила и мъжът изгубил контрол върху него, напуснал платното и колата се ударила с лявата си страна в дърво край пътя.

След като всички успели да се измъкнат от автомобила – някои през багажника, защото вратите били деформирани, шофьорът се обадил на тел. 112. Освен пътна полиция, на мястото дошла и линейка, която откарала нуждаещите се от лечение в болница познати на мъжа. Те имали счупвания и други травми, което наложило хоспитализацията им и по-продължително лечение след нея.

Тъй като шофьорът бил с чисто съдебно минало, а телесните повреди на познатите си причинил по непредпазливост, той бил освободен от наказателна отговорност, която съдът заменил с административна и му наложил посочената по-горе глоба. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама