Заради катастрофата, отнела живота на млада жена: Кметът на Банско поиска повече полицаи в града

15:27, 09 мар 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Банско Георги Икономов поиска увеличаване на броя на полицаите в града. Това се случи на извънредна среща между ръководствата на общината и "Пътна полиция". 

В момента в курортния град са командировани десетима служители на реда. Зимният сезон обаче приключва, а с него си тръгват и полицейските служители. Остава само дежурния патрул. 

"Трябва незабавно да се вземат крути мерки. На тази денонощно натоварена улица "Глазне" сме длъжни да монтираме камери за засичане на скоростта, каквито финансови възможности общината има. Така ще се респектират автоджигитите, които за мен са престъпници", коментира пред медиите градоначалникът. По думите му, трябва възможно най-рано да се промени законодателството. 

Икономов ще поиска от собствениците на хотелите списък с информация колко са служителите им и къде живеят в Банско. Той е категоричен, че у младите шофьори се наблюдава липса на съзнание и отговорност. 

Междувременно шефът на КАТ - Благоевград Данаил Стоицов обеща, че от институцията ще осигурят денонощни наряди за превантивен контрол докато получат разрешение за поставяне на камери. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама