Реконструират кръстовището до Търговията в Русе

15:32, 09 мар 16 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпило предложение от името на кметската администрация, с което се предвижда да отпадне зоната за платено паркиране в южната част на ул.“Потсдам“. Това се прави с оглед предстоящата реконструкция на кръстовището на ул. „Потсдам“ и ул. "Проф. Михаил Арнаудов", става ясно от предложението. 

Съществуващото трасе на ул. „Потсдам“  в  участъка на кръстовището е с платно за движение 7 м два тротоара с широчина съответно по 3 и 2 м и свободна площ от южната част на улицата 24 м. Проектното решение ще се съобрази с действащия план за улична регулация на  Източна промишлена зона в участъка - ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов“, като се спазят  нормативните изисквания при проектиране елементите на кръстовището. Ще се проектира светофарна уредба за регулиране на движението със светлинни сигнали в кръстовището. 

Съгласно Генералния комуникационно-транспортен план към Общия устройствен план улица „Потсдам“ е главна улица - IV клас - елемент от първостепенната улична мрежа на гр.Русе, а ул. „Проф. Михаил Арнаудов“ улица от второстепенната улична мрежа-V клас.  Към настоящия момент ул. „Потсдам“ е натоварена пътна артерия  и  с  оглед  изискването на градоустройствения закон за осигуряване на удобен, безопасен и икономичен транспорт в градската среда, се налага нейното  реконструиране. Обновяването и реконструирането на улицата ще се извърши поетапно. Първият етап  включва   кръстовището на ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов“, с което значително ще се облекчи натоварения трафик, се казва в предложението.

Чрез самата реконструкцията пък се очаква да се постигне подобряване пропускателната способност на съществуващото триклонно кръстовище, като се уширят клоновете му, както и на транспортното обслужване в района на Източна промишлена зона на града, преодоляване потока на автомобили и осигуряване на безопасен достъп за всички.

Припомняме, че плановете за реконструкция на това кръстовище датират от години. За последно през миналата година кметът на Русе Пламен Стоилов и неговият заместник инж. Димитър Наков гарантираха пред Topnovini.bg, че през 2016 г. в бюджета ще бъдат заложени капиталови разходи за разширяване на улица "Потсдам".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама