Предлагат преизбиране на управителя на Общински пазари - Русе без конкурс

15:54, 09 мар 16 25 1755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Договорът за управление на Управителя на "Общински пазари" ЕООД Кунчо Кунчев изтича в края на месец април 2016 г., в следствие на което кметската администрация е направила предложение за неговото преизбиране за срок от още 3 години. Това става ясно от докладна записка, внесена в Общински съвет - Русе. 

Администрацията на кмета Пламен Стоилов отчита много добрите резултати, постигнати по време на двата предходни мандата на Кунчев, при които има ръст на печалбите от около 12% всяка година; увеличение на приходите; много ниско ниво на задълженията, като основната част от тях са текущи; оптимизация на личния състав; и други. 

Отбелязани са и множеството реализирани инвестиции, сред които: завършен втори етап от предвидената модернизация на пазар „Олимп“ в квартал Здравец; завършен окончателно ремонт на група 12 на Централен Общински пазар; подобрения на пазар „Здравец изток“; пълна реконструкция на пазар „Чародейка“; завършен първи етап на реконструкцията на група 17 на Централен Общински пазар; изградени два нови обекта на пазар „Чародейка“. Инвестиционната програма на дружеството през последните три години е довела до реконструирането на над 1900 кв. м. търговски площи; променена е покривната конструкция и покритие над търговски обекти и сгради на площ около 2 300 кв.м.; нови 34 търговски маси и изградени павилиони на площ 310 кв.м.; ремонтирани и пребоядисани над 40 съществуващи търговски маси; направени са нови настилки пред много нови и съществуващи обекти; открити са множество партиди за електроенергия; построени са канализационни и водопроводни отклонения и е извадена надлежната строителна документация и разрешителни за строеж и поставяне. 

Модернизирана и облагородена е материалната база на 7 от общо 11 стопанисвани от дружеството пазара. Наблюдава се увеличение приходите на дружеството, тъй като ремонтираните сгради са предпочитани от наемателите, използваните площи за търговия са разширени, разходите за поддръжка са намалени значително, обликът на обектите е коренно различен и условията за търговска дейност са многократно по-добри. 

Съгласно чл. 23, ал. 1 и чл. 24 от Наредба № 9 на Общински съвет Русе, управлението на общинските търговски дружества може да бъде възлагано след провеждане на конкурс или чрез пряк избор за срок от три години, като администрацията счита, че на базата на постигнатите резултати може да повери управлението на "Общински пазари" ЕООД на настоящия управител за още 3 години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама