Пуснаха под домашен арест обвинения за убийството в "Повеляново"

17:13, 09 мар 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд пусна под домашен арест Виктор Панайотов, обвиняем за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров край дискотека в девненския квартал „Повеляново“. Панайотов търпеше постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от 1 декември м.г. Три дни преди това той бе уличен като извършител на убийството, извършено с нож в нощта срещу 28 ноември.

Съдът днес уважи искането на защитата на Панайотов за по-лека мярка. Магистратите прецениха,  че 3 месеца след първоначалното задържане са събрани много нови доказателства за съпричастност към деянието и не е разколебано обоснованото предположение, че той е автор на престъплението, за което е обвинен, но е отпаднала опасността Панайотов да извърши престъпление против правосъдието. Още при първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение съдът е констатирал, че няма вероятност да се укрие. Затова в момента най-адекватната мярка спрямо Панайотов е домашен арест, съобщиха от пресслужбата на съда.

Определението, с което бе изменена мярката за процесуална принуда на Панайотов, може да бъде протестирано в 3-дневен срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама