Борисов вижда Кънев в огледалото като алтернатива и го е страх, смята вторият в ДСБ

17:41, 09 мар 16 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Когато (премиерът Бойко Борисов - бел. ред.) гледа онова огледало, там вижда Радан Кънев като своя алтернатива на управлението на държавата и се страхува от това. Спомням си в началото, когато се създаде мнозинството, той много често ни казваше: от Реформаторския блок най-важни сте ми вие от ДСБ, другите ги знам къде са. Може би се е страхувал и сега изразява този страх.

Така зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов отговори на обвиненията на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера заяви, че “тъмносините” се опитват да овладеят съдебната система.

“Много внимателно прочетох това интервю на г-н премиера, но не отива да е на министър-председател. Може кмета на Банкя да дава такива интервюта. В него виждам, че г-н премиерът изживява една много голяма своя травма от това, че напуснахме управлението. Той не може да си представи, че има хора в страната, които могат доброволно да напуснат софрата, на която е поканил всички и да излязат в опозиция”, каза той.

Ген. Атанасов повтори, че ДСБ няма министър в управлението. “Петър Москов е министър на Бойко Борисов. Той е избрал тази своя позиция, негова воля. И подаде оставка като зам.-председател на партията”, заяви той, но отхвърли твърденията, че на Националното събрание тази неделя Москов ще бъде изгонен от ДСБ. “Това не е въпрос на ръководството на партията, ние нямаме такова правомощия. Само арбитражът би могъл при определен сигнал и проверка да се направи такова нещо. Това е поредна провокация с оглед на това, че в неделя имаме национално събрание. Напрежение в партията няма - то е привидно, създадено, медийно”, каза ген. Атанасов.

И посочи, че е “имало такъв казус преди време и той е приключил - никой не е изключил никого и е приключила тази история”.

Вторият в ДСБ коментира и твърдението на Борисов, според когото Кънев искал смяна на Сотир Цацаров. “Никога с него (Борисов - бел. ред.) никой от ДСБ не е водил разговори за каквито и да било персонални промени в съдебната система. Борисов си служи с неистини, за да ни окаже натиск. 7% доверие има прокуратурата, така че мнението за Сотир Цацаров го дава българският народ”, каза той.

И запита: “Дава ли си сметка, че Борисов взема страна на съдебната система - застава твърдо зад Цацаров, брани го”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама