2 години затвор условно за убит на околовръстното на Добрич пешеходец

17:50, 09 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Условна присъда от две години затвор с четири години изпитателен срок постанови Окръжният съд в Добрич за 43-годишния варненец Н. И. С., който на 1 юни миналата година на кръговото кръстовище на изхода на Добрич към Балчик уби пешеходец.

Припомняме, че около 6,50 часа на 1 юни 2015 г.  товарен автомобил „Ивеко” със софийска регистрация при навлизане в кръговото кръстовище удря движещия се по път с предимство лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 52-годишната Х. С. от Добрич.

Вследствие на удара, товарният автомобил се отклонява от траекторията си и удря последователно указателна табела и 64-годишния пешеходец, бутащ велосипед по пътното платно. Пострадалият бе с черепно мозъчна травма, хематом на мозъка, с опасност за живота. По-късно е починал.

Шофьорът е признат за виновен за това, че при управление на товарен автомобил е нарушил правила за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 64-годишния М. Г. К. от Добрич. Определено му е наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 4 години. Лишен и от право за управление моторно превозно средство за  срок от 3 години.

Присъдата  подлежи  на  обжалване и протест пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен  срок.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама