Дилър на дрога от Добрич се отърва с условна присъда и глоба

19:17, 09 мар 16 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На година и 4 месеца условно с три години изпитателен срок и 5000 лева глоба е осъден 34-годишният дилър на дрога Г. Т. Г. от Добрич. Окръжният съд го призна за виновен, че на 10 март миналата година при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение марихуана с тегло 1,5 грама на стойност 9 лева.

Продал на Г. Н. Г. от Добрич марихуана с тегло 0,30 грама на стойност 1,80 лв., а на В. П. И. - 0,25 грама на стойност 1, 50 лв.

По това обвинение съдът му наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от една година и четири месеца, както и наказание глоба в размер на 5 000 лева.

По второто обвинение – за държане, без надлежно разрешително, на амфетамин с тегло 0,18 грама на стойност 5,40 лв., наказанието е „лишаване от свобода” за срок осем месеца, както и му налага наказание глоба в размер на 2 000 /две хиляди/ лева.

Съдът е определил подсъдимият да изтърпи най-тежкото от двете наказания - „лишаване от свобода”  за  срок  от  една година и четири месеца и  наказание глоба в размер на 5 000 /пет хиляди/ лева. Изтърпяването на наказанието  „лишаване от свобода” е с изпитателен срок от три години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама