Красен Кралев: Битката за Банско мина границите на нормалното

21:17, 09 мар 16 / Спорт 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Битката за Банско мина границите на нормалното поведение и на разумния тон. Не мога да стоя безучастен и да не взема отношение по случващото се вече трети ден. Това каза министърът на спорта Красен Кралев в съобщение публикувано на страницата му във Фейсбук. 

Министърът изказа подкрепата си към 27 настоящи и легендарни фигури от света на спорта, които изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, в което настояват за развитие на зимния туризъм.

"Недопустимо е който и да е еколог, защитник, гражданин да нарича няколко от най-успелите български спортисти проститутки, защото те са си позволили да изразят мнението си. Може тяхното мнение да не харесва на някого, но откровените обиди и опита да бъдат принизени техните постижения, нямат място в един разумен и цивилизован спор. Не знам дали твърдението за елитни проститутки е екологична позиция, но знам че е обида, която издава безсилие и със сигурност не е аргумент в никой спор. Дискусията за концесионния договор за Банско трябва да бъде именно дискусия – с мнения, позиции, аргументи, а не фарс, който осмива България пред света! Защото точно тези спортисти са доброто лице на България пред света," пише Красен Кралев.

След писмото от българските спортисти "Зелените" излязоха с позиция, че се подписват за развитието на българския спорт и в подкрепа на българските спортисти. За развитието му пречат не "Зелените" и гражданските активисти искащи закона да бъде спазван, а абдикацията на държавата и федерациите, се казва в изпратената до медиите позиция.

На специална среща за бъдещето на Банско между неправителствени организации и правителството не беше постигнат консенсус относно съдбата на ски зоната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама