Започна подаването на заявления за матури

06:47, 10 мар 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 18 март зрелостниците могат да подават заявления за допускане до задължителните матури. Това оповести директорът на Регионалния инспекторат по образование в Шумен.

Заявленията за допускане до държавни зрелостни изпити се подават в училищата, в които дванадесетокласниците се обучават. Учениците трябва да попълнят желанието си за допускане до матурата по български език и литература и вида на втория задължителен изпит.

През май ръководствата на учебните заведения допускат младежите, които успешно са завършили последния гимназиален клас, да се явят на редовна матура.

Със заповед на министъра на образованието са определени и датите за държавните зрелостни изпити. Матурата по Български език и литература е на 18 май от 8 часа.

Вторият задължителен изпит независимо от избрания предмет ще се проведе на 20 май.

Зрелостиниците могат да се явят и на трета матура – по желание, като срока за провеждането й е между 26 май и 1 юни. Завършващите предварително трябва да са упоменали това желание, както и предмета, по който искат да се явят в заявленията си за допускане до държавни зрелостни изпити.

До 12 април трябва да приключи определянето на училищата и залите, в които ще се проведат матурите.

Списъците с разпределението на зрелостниците по училища и зали ще бъдат обявени на 17 май. На тази дата ще се издават и служебни бележки за допускане до матури.

На 10 юни ще бъдат обявени резултатите от държавните зрелостни изпити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама