Търговищки ученици заминаха на работно посещение във Франция

06:52, 10 мар 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15 ученици и 3 учители от Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики” в Търговище отпътуваха а работно посещение във френския институт „Льомоние” в град Каен. Това е втора визита на младежите по проект  за сътрудничество за иновации и обмен на добри практики между учебни заведения от различни европейски страни.

"В следващите няколко дни нашите ученици, заедно със свои връстници от Италия и Франция ще работят в платформата E-twinning. Предвидени са дейности в две основни посоки  - културно - историческо наследство и математически умения - комуникационна техника и кодиращата машина „Енигма” през Втората световна война и електромобилът и опазване на околната среда - Рено Зои и примерна навигационна система за отчитане на състоянието на околното среда", разказаха от учебното заведение.

Инициативата, в която освен български и френски ученици, участват и техни връстници от Италия започна през 2014 година, като в продължение на 36 месеца учениците от трите държави разработват различни системи и доразвиват техническите параметри на електромобил Рено Зои. В края на миналата година колата беше показа официално в центъра на Търговище. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама