Изложба с експонати на Военноисторически музеи-Плевен откриха в Московски център-София

07:01, 10 мар 16 / Култура 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба с експонати от фонда на Военноисторически музеи – Плевен, бе открита в Московския културно-делови център „Дом на Москва в София“, информираха от дирекцията.

Културното мероприятие, наречено „Оръжие, ордени, медали и руски униформи от времето на Руско-турската Освободителна война 1877/78 г.”, е организирано във връзка с чествания за 138-а годишнина от Освобождението и навършване на 185 години от рождението на генерал Николай Столетов – командир на българското опълчение

Изложбата се организира със съдействието на отдел „Външноикономически и международни връзки” на Правителството на Москва. Експонирани са 6 мундира от казашките и артилерийски части на руската имперска армия. Представят се основните видове оръжие в руската армията, използвани през Руско-турската Освободителна война 1877/78 г.” - системи „Крнка”, „Бердана 1” и „Бердана 2” и картини от художествения фонд на Военноисторическите музеи.

Доц. д-р Милко Аспарухов представи книгата „Слава-памет”, премирана като проект и отличена в Общоруски конкурс с премията „Свети Благоверни Княз Александър Невски” . В мултимедийна презентация за гостите на проявата, авторът акцентира върху основните моменти от различните направления музейна дейност на Военноисторически музеи - Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама