Протести и гражданско неподчинение подготвят „Борба с градушките“-Долни Дъбник

07:04, 10 мар 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протести и гражданско неподчинение подготвят служителите на дирекция „Борба с градушките“ - Долни Дъбник, заради мизерните условия на работа и ниското заплащане. Това стана ясно на пресконференция, дадена в пресклуба на БТА. На срещата присъстваха областният лидер на КНСБ Янчо Андонов и над 20 служители на дирекцията.

По време на пресконференцията бяха изнесени стряскащи факти. Служителите, някои от които имат по 40 години в дирекцията, получават средно по 420 – 440 лева месечно възнаграждение, което включва и надбавки за трудов стаж.

19-е ракетни площадки на територията на област Плевен, са опазили от градушки близо 1. 5 милиона декара земеделски земи, от които се изкарва продукция за повече от 270 милиона лева. В тази връзка конкретното предложение е, земеделските стопани в 50-е землища, пазени от градушки, да заплащат само по лев и ще има достатъчно средства за увеличаване на заплатите и подобряване условията на труд.

От земеделското министерство са обявили, че ще организират среща със служителите през идната седмица, за да бъдат изслушани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама