Община Харманли: Тютюневата фабрика не е паметник на културата

07:32, 10 мар 16 / Политика 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разрушената сграда на тютюневата фабрика в Харманли не е паметник на културата. Тя не фигурира в списъка със сгради, които са ценности нито от национално, нито от местно значение. Това се казва в официално съобщение на общинска администрация разпространено до медиите.

Вчера зам.-председателят на Общинския съвет и член на Гражданско движение „Заедно за Харманли” Светлана Николова показа документи и твърди, че фабриката е паметник на културата.

От кметството обясняват още, че собственикът на сградата в центъра на Харманли, използвана някога от „Тютюнева промишленост“ е взел решение да я премахне. Това е станало на 21 февруари след многобройни писма от община Харманли, с които се настоява въпросната сграда да бъде или ремонтирана и обезопасена, или премахната. Кореспонденция по този проблем е водена още от 2010-а година.

Експертна комисия на общинска администрация е констатирала, че сградата е била опасна за живота и здравето на хората в Харманли. Дървената й конструкция вече не е била в състояние да понесе дори собствената й тежест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама