Пловдивчани искат извънредна общинска сесия за тютюневия склад

07:37, 10 мар 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаква се днес групата за запазване на тютюневия склад да внесе искането за извънредна сесия на пловдивския общински съвет във връзка с разрушаването му. Недоволните настояват и за поемане на отговорност. Обмисля се все още дали ще има официално искане на оставки на кмета Иван Тотев като председател на УС на фондация "Пловдив 2019" и на главния архитект на града Румен Русев. Групата за запазване на "Тютюневия град" настоява и за създаване на Граждански съвет.

Първоначалната идея е сесията да бъде с една точка, която касае унищожаване на сграда от културното наследство и анализ на причинно-следствените връзки и приемане на решение за възстановяване на полуразрушената сграда.

Важно за вносителите е сесията да бъде отворена за всички организации и граждани, желаещи да изложат становище по казуса, съгласно законовите им права.

Те искат заседанието на общинския съвет да бъде насрочено за 17 март от 16 часа. Припомняме, че за същата дата вече има насрочена редовна сесия на пловдивския местен парламент. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама