Реформата на Москов върви по задънена улица, смятат бивши здравни министри

07:57, 10 мар 16 / Политика 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформата на Петър Москов върви по задъдена улица. Това коментираха по бТВ бившите здравни министри д-р Стефан Константинов и проф. Радослав Гайдарски за това, че Конституционният съд спря част от реформата на Петър Москов.

Д-р Стефан Константинов посочи, че това е година и половина безмислено политическо упражнение, което казало, че заболяванията ще се сложат в листа на чакащите, за да се пренасочат някакви пари някъде. 

"По един деликатен начин ще бъде казано, че улицата, по която върви реформата на Москов е задъдена. Има и неща, за които Москов е бил на прав път. Сега се получава един правен вакуум, той ще се оправи, но това води до объркване", коментира д-р Константинов. 

Според него пръстовите отпечатъци също ще бъдат отхвърлени от съда. За здравната карта той посочи, че има технически недостатъци. 

"Когато виждаш, че нещо не може да бъде направено, си намираш по-дребни неща", добави той.

Проф. Радослав Гайдарски  пък допълни, че се увеличава рискът на заболелите в нашата страна с разделянето на основен и допълнителен пакет. 

"Здравната карта е полезна. Тя има за цял да регулира здравните заведения, след товада се попълнят. Специалистите могат да се насочват с по-големи заплати", уточни той. 

"Пропуските на Москов са, че той се заема сам без да мобилизира Министерски съвет и Народното събрание. Той сам няма да направи нищо", каза още проф. Радослав Гайдарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама