Концерт на Минчо Минчев и Емил Табаков с оркестъра на Опера Пловдив

08:11, 10 мар 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световноизвестният солист Минчо Минчев гостува днес в Пловдив. Концертът с оркестъра на Опера Пловдив е под диригентството на изтъкнатия Емил Табаков. Творческата работа на маестрото с музикантите им донесе „Кристална лира” през 2015 година.

Програмата на концерта включва следните композиции: Шостакович – Празнична увертюра, Сен-Санс – Интродукция и рондо капричиозо, Владигеров – Песен, Виенявски – Полонез, Шостакович – Симфония N=10. Със същия концерт оркестърът на Опера Пловдив ще открие фестивала „Мартенски музикални дни” в Русе.

През 1990 г. Минчо Минчев е избран за професор в Университета за изкуства „Фолкванг“ в град Есен, Германия. Въпреки че през последните 20 г. Той не живее в България, присъствието му в музикалния живот на страната продължава да бъде активно. Проф. Минчев води многобройни майсторски класове в София, на международните фестивали „Варненско лято“, „Мартенски музикални дни“ в Русе, „Аполония“ в Созопол, „Дни на камерната музика“ в родния му град Габрово.

Емил Табаков е бил диригент на Русенската Филхармония, Камерен ансамбъл „Софийски солисти“, Софийската и Белградската филхармония, Симфоничния оркестър в „Билкент – Анкара“ и Симфоничния оркестър на Българско национално радио. Носител е на престижни национални награди в областта на музиката. Музикант на Годината на Българското Национално Радио за 1992, Мъж на годината на Международния библиографичен център в Кеймбридж, през един от 100 най-добри професионалисти според Международния биографичен център за 2012 година е –Англия.

Билети за концерта с Минчо Минчев, Емил Табаков и оркестъра на Опера Пловдив се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама