Благотворителен концерт набира средства за лечение на болния Алекс

08:20, 10 мар 16 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен концерт "Песента носи надежда" ще се проведе на 17 март от 18 часа в общински младежки център "Захари Стоянов".

Той е организиран по инициатива на фондация „Малки Ангели“.

С набраните на концерта средства ще бъде подкрепено лечението на 11-годишния Александър Галинов Гешев, който страда от остра миелоидна левкемия.

В момента момчето е на лечение в клиника във Фрайбург, Германия.

Александър Гешев от Добрич е възпитаник на ОУ "Христо Ботев". Той се увлича от спортни коли, езда, плуване. Има награди от състезания по английски език.

На 15 септември миналата година обаче Алекс не прекрачва училищния праг, за да учи в пети клас със своите съученици. Причината е, че дни по-рано му е поставена страшната диагноза - остра миелоидна левкемия. Момчето веднага е прието в Отделението по детска хематология и онкология в болница "Света Марина" във Варна. Там Алекс е подложен на стандартен курс на лечение. Имахме големи надежди, защото това е метод на лечение, одобрен в цяла Европа и САЩ, т. е. тук подходът е същият, споделя бащата Галин Гешев. На момчето са направени пет химиотерапевтични блока. В началото Алекс се повлиява много добре, но към края на терапията се установява, че отново има рецидив и заболяването се възобновява.

Лекарите обяснили на родителите, че в България не могат да се справят и се налага лечение в чужбина.

"Казаха ни, че трябва да заминем спешно, защото нищо не могат да направят тук, на практика Алекс бе оставен без лечение", обяснява бащата. От Фонда за лечение на деца дават разрешение и родителите избират клиника във Фрайбург в Германия, където преди броени дни приеха Александър за лечение.

Галин Гешев споделя, че не знае колко време ще продължи лечението на Алекс в Германия, дали от Фонда за лечение на деца ще поемат престоя им там, какви разходи ще имат. Майката Марияна не работи от 6 месеца, откакто се грижи за болното си дете. Бащата е програмист в частна фирма. Семейството трудно би се справило финансово. Затова фондация "Малки ангели" е решила да помогне с благотворителния концерт и с други инициативи, които планира.

В благотворителния концерт ще вземат участие различни танцови и вокални състави от Добрич - таланти от училището по изкуства СОУ „Свети Климент Охридски“, деца от зонална танцова организация "Алексия", Школата за класически балет към арт-център "Палитра", детска вокална  група “Златно зрънце“, солисти от сдружение "Ръка за таланта“ и много други певци и танцьори от Добрич. Цената на билета е 5 лева, всеки, който желае да дари повече, ще има възможност да го направи в дарителска кутия или може да се свърже с фондация „Малки Ангели”. Билети могат да се закупят в офиса на фондация "Малки ангели" и на място преди концерта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама