Съветник пита какво печели община Варна от "Лафка"

08:31, 10 мар 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Какво влиза в общинската хазна от веригата „Лафка“, която е превзела ключовите места около спирките във Варна, настоява да разбере общинският съветник Януарий Вичев. Още преди 2 месеца той отправил писмено запитване до председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов и шефката на комисията „Търговия, туризъм и рекламна дейност“ Марица Гърдева. Параметрите на договора обаче все ще не са излезли на светло.

„У мен и гражданите на Варна буди притеснение, че там се осъществява една огромна хазартна дейност, продава се вино, твърд алкохол, бира, цигари, тютюн и т.н., до всеки обект има разположени, особено в летния сезон, 4-5 огромни хладилници и фризери, които затрудняват придвижването и по без това тесните тротоари, особено на инвалиди и майки с колички“, обясни за Topnovini.bg съветникът от БСП. По думите му освен печалбата за общината е важно и доколко е законна тази дейност.

„Всякакво бавене и протакане от страна на управляващите от ГЕРБ относно даване на публичност по този въпрос поставя въпроси има ли нещо, което да е притеснително в тази предполагаема концесия и #КОЙ спира и не иска тази публичност в община Варна“, твърди Вичев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама