Пребитият в дискотека в София излезе от кома

09:09, 10 мар 16 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23-годишният Кирил Тодоров, който бе пребит в дискотека “Плаза” в Студентски град, е излязъл от комата. Това съобщи пред “Нова телевизия” брат му Димитър.

Момчето има частична амнезия след побоя, а лекарите продължават да се борят за живота му. Той е с тежка черепно-мозъчна травма, хематоми по главата и белодробна емболия заради дългия престой с глътнат език. „Днес в 10 часа ще има съвещание в Окръжна болница, за да решат дали да го оперират”, обясни брат му.

Междувременно директорът на 7 РПУ Ани Петрова заяви, че един от охранителите е бил задържан, разпитан, а след това пуснат.

Според Димитър Тодоров същият гард е бил криминално проявен.

Според брата на момчето е имало спречкване между две компании, след което охранителите са извели брат му навън. „Намират го проснат на стълбите пред дискотеката,около 20-25 минути е бил с глътнат език”, допълва Димитър. Тогава на помощ се притича Кубрат Пулев, който изважда езика на Кирил.

По думите на Димитър Тодоров брат му не е бил агресивен и е бил в добро здраве. „Обвинявам за това охранителната фирма, защото по непотвърдена информация охранителят, който го е изнесъл е имал бокс – такова увреждане на мозъка е от силен удар с предмет”, смята Димитър.

Охранителите на заведението твърдят, че Кирил бил припаднал пред входа на дискотеката „Брат ми няма никакви заболявания. Бил е в прекрасно състояние когато са го извели навън, изведнъж е на земята в кома с глътнат език”, допълва Димитър.

„Охранителната фирма не си е свършила работата, те трябва да осигурят безопасност в цялото заведение както при влизане така и при излизане от него. Там където е бил проснат брат ми е в територията на заведението”, категоричен е Димитър.

„Момчето беше цялото посиняло, а Кубрат Пулев му държеше главата. Приятелите му крещяха, че охранителите са го ударили. Полицията дойде, но нищо не направи. Не съм видяла никой да разпитват. Охранителите мълчаха”, разказа свидетелка на инцидента пред bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама