КНДР изстреля две ракети с малък обсег

09:17, 10 мар 16 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две ракети с малък обсег е изстреляла Северна Корея към морето, информират световните агенции, като се позовават на съобщение на армията.

Изстрелването е извършено от провинция Северен Хвангха. Ракетите са прелетели около 500 километра. Новината бе потвърдена и от Сеул.

САЩ и Южна Корея осъдиха новия тест и заявиха, че следят внимателно ситуацията и може да има последствия. Вероятно изстрелването на ракетата е демонстрация на гнева на Пхенян от продължаващото съвместно военно учение, организирано от Сеул и Вашингтон. Пхенян е гневен и заради наложените от ООН строги санкции след неотдавнашните му ядрени тестове и изпитания на балистични ракети, отбелязва АП. При нарастване на напрежението на Корейския полуостров подобни изстрелвания не са рядкост, добавя агенцията и припомня, че Северна Корея нарече мащабните военни учения на САЩ и Южна Корея "подготовка за нашествие".

Междувременно Пхенян обяви, че анулира всички действащи проекти на сътрудничество между Севера и Юга и ще ликвидира всички активи на Сеул в страната.

В сряда севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната му е смалила ядрени бойни глави, които да бъдат поставени на балистични ракети. Поредните действия на Пхенян предизвикаха остри реакции на Япония, Южна Корея и Съединените щати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама