Австралийската програма за ранно детско развитие KindyROO в Сливен

10:04, 10 мар 16 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливен ще бъде поредният град в България, в който ще заработи програмата за ранно детско развитие KindyROO. Това е австралийска програма.  Бaзиpaнa е на  нaй-нoвитe нayчни oтĸpития в oблacттa нa пeдaгoгиĸaтa, пcиxoлoгиятa и нeвpoлoгиятa. Зaнимaниятa цeлят дa пoдпoмoгнaт бeбeтo и дeтeтo дa paзгъpнe пoтeнциaлa cи зa yчeнe. He cлyчaйнo тoвa e вoдeщaтa пpoгpaмa зa paзвитиe нa дeцa в Aвcтpaлия, ĸъдeтo филocoфиятa нa живoт пpeдпoлaгa и пocтoяннa двигaтeлнa aĸтивнocт.

KindyROO  отваря врати в Сливен  на 12 март, събота, от 13 часа. Центърът се намира на бул. „Панайот Хитов”, срещу паметника на войводата и къщата на каракачанските дружества.

„Мястото е много подходящо и добре оформено, за да могат родители и деца да се чувстват комфортно”, сподели за Topnovini.bg Анка Димитрова - представител зa “KиндиPy Бългapия” за Сливен.

„Смятам, че нашите деца могат да станат още по-добри в развитието си с тази програма”, допълни Димитрова.

Чрез програмата се обучават бебета и деца от 6 седмици до 5 години, чрез игри, комплекс от упражнения, съвместно с родителите.

Програмата помага да се разгърне пълния потенциал на мозъка на бебето и на детето. „Доказано е от последните изследвания на невролози,  психолози и педиатри, че мозъчните връзки се образуват до 3-та година от нашия живот, и колкото такива се развият, с това разполагаме през остатъка си от живот. Първият фокус от програмата е насочен да се развият максимален брой връзки. Детето да бъде подготвено, социализирано и интегрирано за по-следващо обучение в училищна възраст”, сподели още Анка Димитрова.

В „Мнения” четете интервюто с Анка Димитрова - представител зa “KиндиPy Бългapия” за Сливен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама